Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Eläinlääkärin vihko

Tänne tulee vain ja ainoastaan eläinlääkärien hoidoista raportit sekä jatkotutkimukset yms kaikkeen eläinlääkärin/klinikan asiat.

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Malva
Kotisivut: http://raisulan.suntuubi.com/?cat=9

13.09.2017 16:51
Hei! Kävin tekemässä kahdelle tammalle, Merille ja Nikitalle ultraäänitutkimuksen.

Molemmat tamma todettiin ultraäänellä kantaviksi. Meri ja Nikita olivat molemmat hyväkuntoisia kaikin puolin. Varsat olivat ultran perusteella terverakenteisia, enkä havainnut niissä mitään poikkeamia. Merin vatsassa todennäköisesti orivarsa, mutta Nikitan varsan sukupuolta ei voinut tarkkaan sanoa sen asennon takia. Mahdollinen synnytysajankohta tammoilla on 18. - 20.9.2017 välisenä aikana.

Yhteenlaskettu summa: 200v€ (x2)
Eräpäivä on 20.9.2017.

Tervetuloa uudelleen!
Terv. Malva,
Raisulan hevosklinikka

Vastaus:

Kiitos hoidoista, tulen maksamaan

- Cecilie

Nimi: sami Laatokka

12.09.2017 11:47
Perustarkastus, madotus ja rokotus - Ladies first
Perustarkastus hoitui rutiinilla ja tamma voi erittäin hienosti. Laitoin matolääkkeen pikaisesti suuhun ja annoin hetken aikaa nieleksiä ennen kuin laitoin rauhoituksen ja laitoin rokotteen. Pidä tamman vointia muutama päivä silmällä ja vältä rankkaa liikuntaa.

Perustarkastus, madotus ja rokotus- wild and free
Perustarkastuksessa kävi ilmi kuten kerroit että jalka on kipeä. Ulkopuolisin en löytänyt mitään poikkeavaa. Hoidin välissä madotuksen ja rokotuksen. Laitoin pitkävaikutteisen kipulääkkeen ja antibiootin. Ota yhteyttä jos ei viikon kuluessa vointi parane niin tutkitaan sitten klinikalla!

Lasku 479€ maksuaikaa 7pv
Terveisin Ell. Sami Laatokka

Vastaus:

Kiitos hoidoista, tulen maksamaan

- Cecilie

Nimi: Malva
Kotisivut: http://raisulan.suntuubi.com/?cat=9

04.09.2017 15:17
Hei! Kävin tekemässä tiineystarkastuksen (sisältyy kohtaan Tutkimukset). Tammalle tehtiin ultraäänitutkimus sekä siltä otettiin verikoe. Molemmissa kävi ilmi, että hevonen on kantavana. Tutkin Sirua päällisin puolin ja kaikki vaikutti hyvältä varsan saamiseen. Kuntokin tammalla oli hyvä.

Kuinka kauan teidän tallilla virtuaalihevonen kantaa? Tähän kun saan vastauksen niin voin laskea mahdollisen synnytysajankohdan.

Merin kunto ja terveys tarkistettiin. Siitä otettiin veri-sekä virtsanäyte, jotka olivat ok. Hevonen oli yleiskunnoltaan hyvä, enkä nähnyt estettä siementämiselle. Keinosiemennys on nyt suoritettu, mutta se että tamma on varmasti tiinenä, voidaan varmistaa vasta reilu viikon päästä. Heti siemennyksen jälkeen varmuutta tiineydestä ei voida vielä antaa.

Ultraäänitutkimus: 150v€
Tiineystarkastus: 65v€
Verinäyte: 120v€ (x2)
Virtsanäyte: 50v€
Keinohedelmöitys: 200v€

Yhteenlaskettu summa: 585v€
Eräpäivä on 11.9.2017

Tervetuloa uudelleen!
Terv. Malva,
Raisulan hevosklinikka

Vastaus:

Kiitos hoidoista! Meillä hevonen kantaa viikon IRL ajassa, joten ne eivät kovin pitkään ole kantavina. Joskus pari kolme päivää on kantoaika.

- Cecilie

Nimi: Malva
Kotisivut: http://raisulan.suntuubi.com/?cat=9

28.08.2017 06:57
Hei! Kävin tekemässä perustarkastukset, antamassa madotukset ja tarvittavat rokotukset Kitille ja Selenalle.

Kiti
Päällisin puolin oikein mainiossa kunnossa oleva poni. Karva oli hilseetöntä ja iho oli hyväkuntoinen. Silmät olivat kirkkaat ja eloisat eikä sieraimissakaan ollut poikkeavaa. Hampaat olivat raspattu ajallaan ja ne olivat ok. Jalat olivat ponilla viileät enkä havainnut nestekertymiäkään. Myös kaviot olivat hyvinhoidetun näköiset. Kiti liikkui kaikissa askellajeissa puhtaasti ja taivutuksetkin olivat ok. Tunnustelussakaan en havainnut mitään lihasjumeja. Sydän löi tasaisesti ja ruumiinlämpö oli normaali. Kiti käyttäytyi tarkastuksen aikana hiukan levottomasti, mutta kiltisti. Se halusi olla kokoajan ajantasalla mitä tapahtuu.

Selena
Tämäkin poni oli hyväkuntoinen päällisin puolin. Sen karva oli kiiltävää, enkä havainnut hilseilyäkään. Iho oli kunnossa. Silmät sekä sieraimet olivat terveet eikä niissä ollut poikkeavaa. Hampaita raspasin hiukan sillä pari piikkiä oli alkanut muodostua ikäviin kohtiin. Jalat Selenalla olivat terveet eikä nestekertymiä ollut. Kaviot olivat myös kunnossa. Selena liikkui oikein tarmokkaasti kaikissa askellajeissa ja taivutukset olivat puhtaat. Tunnustelussa havaitsin lievää lihasjumia sään kohdilla. Uskoisin, että pieni hieronta voisi auttaa. Mikäli hevonen alkaa oireilla, tuokaa uudestaan näytille. Sydän löi ponilla reippaasti ja ruumiinlämpö oli normaali. Selena käyttäytyi tarkastuksen aikana erittäin kauniisti ja antoi minun hienosti tehdä tarvittavat toimenpiteet.

Molemmille poneille annettiin perustarkastuksen päätteeksi Ivermektiini-madote sekä hevosinfluenssa-, jäykkäkouristus- ja rabiesrokote.

Perustarkastukset yht: 65v€ (x2)
Madotteet yht: 25v€ (x2)
Rokotukset yht: 30v€ (x2)

Yhteenlaskettu summa: 240v€
Eräpäivä on 4.9.2017.

Tervetuloa uudelleen!
Terv. Malva,
Raisulan hevosklinikka

Vastaus:

Kiitos hoidoista! Käyn maksamassa hevosten hoitojen laskun!

- Cecilie

ulkoasu: Viimakoura, Shizoo, Flicr (Lisenssi) , kuvituskuvat ©  AK, Zuzule, taustakuva © The Inspiration Gallery

©2018 Elven Lands - suntuubi.com